"Болашақ аналар мектебі" мастер-класс аясында тұздың адам денсаулығына зияны туралы маңызды тақырып қозғалды



"Болашақ аналар мектебі" мастер-класс аясында тұздың адам денсаулығына зияны туралы маңызды тақырып қозғалды.
Күніне 5 г-нан аз тұзды тұтыну керек! Біздің еліміздегі көптеген адамдардың өмірін сақтау және ұзарту, ауыр жүрек-қан тамырлары ауруларының алдын алу үшін бұл көрсеткішті бәріміз есте сақтауымыз керек. Диетадағы натрийді шамадан тыс тұтыну қан қысымын тұрақты түрде жоғарылатады және нәтижесінде жүрек-қан тамырлары асқынуларының қаупін арттырады. Біздің көпшілігіміз жақсы тұздалған тағамның дәмін татамыз, бірақ тілге жағымды нәрсе әрқашан бола бермейтінін және денеге ешқашан пайдалы емес екенін есте ұстаған жөн.
Жүрек-қан тамырлары ауруларынан болатын өлім-жітімнің даму қаупі мен өсуі қан қысымының салыстырмалы түрде төмен деңгейінде де тұзды тұтынудың жоғарылауымен байланысты. Тұзды аз тұтынып! Дұрыс тамақтануды қолға алыңыз! #DitchtheSalt